Όλα τα προϊόντα
Ανακαινίζετε ή μετακομίζετε; Περιορίστε τα έξοδά σας κάνοντας μόνοι σας τα αναγκαία μικρομαστορέματα και την ανανέωση της βαφής στους τοίχους του σπιτιού σας! Προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά, οπλιστείτε με θετική ενέργεια και φαντασία και ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα.


Υλικά που θα χρειαστείτε για την προετοιμασία του υποστρώματος και τη διαμόρφωση της προς βαφή επιφάνειας:

 • Σπάτουλα (μικρή)
 • Γυαλόχαρτο (100άρι)
 • Πλατιά βούρτσα βαφής (πατρόγκα)
 • Στόκο σπατουλαρίσματος
 • Για τη βαφή των επιφανειών θα χρειαστείτε:
 • Χαρτοταινία (μπλε)
 • Πινέλο και ρολό
 • Σκαφάκι
 • Χαρτόνι ή νάιλον
 • Ακρυλικό αστάρι (FLEX-PRIMER)
 • Υψηλής ποιότητας πλαστικό χρώμα για εσωτερική χρήση 

Τι χρειάζεται να κάνετε για την προετοιμασία της επιφάνειας για τη βαφή:

Πριν ξεκινήσετε το βάψιμο, στην απόχρωση της αρεσκείας σας, θα πρέπει να προετοιμάσετε σωστά τις προς βαφή επιφάνειες. Η καλή ποιότητα του υποστρώματος είναι ένας καθοριστικός παράγοντας, ώστε η βαφή να «πιάσει» καλά και να βγει ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα στους τοίχους σας.

Πιάστε λοιπόν τη σπάτουλα και το γυαλόχαρτο και καθαρίστε καλά τις επιφάνειες, απομακρύνοντας τυχόν σαθρά υλικά. Στη συνέχεια, καθαρίστε τη σκόνη με την πατρόγκα. Τις μικροατέλειες στο σοβά (π.χ. ρωγμές, οπές) μην τις φοβάστε. Είναι συνηθισμένες και μπορούν να αποκατασταθούν ιδιαίτερα γρήγορα και εύκολα με τους στόκους σπατουλαρίσματος ISOMAT ACRYL STUCCO ή FAST-COVER. Πώς; Απλά τοποθετείστε στη ρωγμή ή την τρύπα στο σοβά, το υλικό με σπάτουλα, πιέζοντας μέχρι την πλήρη κάλυψη του κενού. Δεν χρειάζεται τρίψιμο! Αμέσως μετά, λειάνετε την επιφάνειά σας με τη σπάτουλα και περιμένετε περίπου μισή ώρα, μέχρι να στεγνώσει το υλικό και να μπορεί να βαφεί η επιφάνεια.

Σε περίπτωση που χρειάστηκε να στοκάρετε μεγάλο μέρος της επιφάνειας λόγω φθοράς, καλό θα ήταν να ασταρώσετε την επιφάνεια αυτή με το ακρυλικό αστάρι FLEX-PRIMER, για να τη σταθεροποιήσετε καλά, πριν την εφαρμογή της βαφής.

DIY: Πώς θα βάψετε τον χώρο μόνοι σας;
Αφού κάνατε τα απαραίτητα μαστορέματα για την προετοιμασία των προς βαφή επιφανειών, το δύσκολο κομμάτι πέρασε ήδη και ξεκινάει η διασκέδαση: Είστε έτοιμοι για βάψιμο! Η διαδικασία είναι απλή και απαιτεί κυρίως όρεξη και δημιουργικότητα!

Για να έχετε ένα άρτιο αποτέλεσμα και να μην πάνε οι κόποι σας χαμένοι, επιλέξτε ένα υψηλής ποιότητας πλαστικό χρώμα για εσωτερική χρήση, όπως το ISOMAT-CLASSIC. Στη συνέχεια, επιλέξτε την απόχρωση που ταιριάζει στον χώρο σας, από τις χιλιάδες μοναδικές αποχρώσεις του συστήματος χρωματισμού ΙSOMAT COLOR SYSTEM. Δυσκολεύεστε να διαλέξετε χρώμα ή χρωματικούς συνδυασμούς; Ζητήστε τη συμβουλή των διακοσμητών της ISOMAT.

Απομακρύνετε τα έπιπλα και προστατέψτε το δάπεδο με χαρτόνι η νάιλον. Κολλήστε χαρτοταινία στα σημεία (σοβατεπί, ενώσεις με το ταβάνι, διακόπτες, πόρτες κτλ.) που θέλετε να παραμείνουν άβαφα εξασφαλίζοντας έτσι, ακρίβεια στο τελικό αποτέλεσμα και ευκολία κατά τη βαφή.

Πριν ξεκινήσετε, αραιώστε το χρώμα με 5-10% νερό για μεγαλύτερη ευκολία εφαρμογής. Συνεχίστε βάφοντας με το πινέλο τα κοψίματα (τις γωνίες, δηλαδή, στις ενώσεις των τοίχων), τις εσοχές και τις λεπτομέρειες γύρω από τις πόρτες και τους διακόπτες. Εδώ θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή για να μη σας ξεφύγει η μπογιά, ενώ για τα ψηλά σημεία θα πρέπει… να νιώθετε άνετα να χρησιμοποιήσετε σκάλα και να έχετε υπομονή!

Συνεχίστε βάφοντας τη μεγάλη επιφάνεια του τοίχου με ρολό. Όπου δε φτάνετε, χρησιμοποιήστε κοντάρι (σκουπόξυλο ή ειδική προέκταση που μπορείτε να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε χρωματοπωλείο). Εφαρμόστε το χρώμα σε δύο στρώσεις.

Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία σε κάθε τοίχο ξεχωριστά.

Θαυμάστε το τελικό αποτέλεσμα και πιείτε ένα δροσιστικό ρόφημα στην υγειά σας!

Χρήσιμες συμβουλές:

1. Ξεκολλήστε με μεγάλη προσοχή τη χαρτοταινία, ενώ ο τοίχος είναι ακόμη νωπός.

2. Καθαρίστε καλά τα εργαλεία σας με νερό, ώστε να είναι έτοιμα για την επόμενή σας ανακαίνιση!

3. Το χρώμα που σας περίσσεψε μην το πετάξετε! Τα χρώματα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και μπορεί να τα χρησιμοποιήσετε ξανά, εφόσον τα αποθηκεύσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

4. Τελευταίο αλλά ιδιαίτερα ΒΑΣΙΚΟ: Κρατήστε τον κωδικό της απόχρωσης που χρησιμοποιήσατε! Θα τον χρειαστείτε σε περίπτωση που θέλετε στο μέλλον να φρεσκάρετε τους τοίχους σας στην ίδια ακριβώς απόχρωση, αλλά και για να την προτείνετε σε κάποιο φίλο σας.

Είστε έτοιμοι!
Ανακαίνιση μπάνιου μόνο με την ανανέωση του αρμόστοκου
Θέλετε να ανανεώσετε το μπάνιο σας και να του δώσετε μια νότα φρεσκάδας, αλλά τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν μια ριζική ανακαίνιση; Έχουμε να σα...
2 Βήματα για να Αφαιρέσετε Πλακάκια Χωρίς Κόπο
Το να αφαιρέσει κάποιος πλακάκια δεν είναι μια από τις εύκολες δουλειές της ανακαίνισης. Απαιτεί χρόνο, οργάνωση για τη διαχείριση των υλικών που αφαι...